Wednesday 15 June 2016

Сьогодні відбулась надзвичайна подія у мовному таборі "MERRY BOX" НВК "Ліцей № 10" - ми приймали гостя з м.Дербі, Велика Британія, Річарда Брауна. Річард - давній друг етвінерів ліцею і, перебуваючи у справах у м.Дніпро, запропонував свою допомогу у роботі мовного табору. Людина, яка не має жодного відношення до освіти, з першого знайомства з проектами етвінерів, першого спілкуваня скайпом була вражена творчим потенціалом учнів, їхнім бажанням вчитися цікаво, використовуючи будь-яку можливість поспілкуватися з носіями мови. Справжньою несподіванкою для Річарда були українські народні пісні, він вже 7-й раз в Україні, але не мав можливості послухати український спів. Учасники мовного табору мають і такий талант, їхній спів вразив гостя. 
Шаленою популярністю серед учасників зустрічі у МОВНОМУ КАФЕ користувалися вареники з сиром, картоплею і шкварками, вешнями; у нашого гостя навіть подих перехопило від такої смакоти. 
Крім приємних та смачних сюрпризів етвінери цікавилися життям англійців, їх традиціями та захопленнями; особливо учнів цікавило хобі Річарда, садівництво, про яке вони неодноразово запитували його і під час SKYPE конференцій і, звичайно, сьогодні. Учнів вразили фото різноманітних рослин з різних куточків світу, які Річард вирощує у своєму садочку.
Наприкінці зустрічі учні та адміністрація ліцею провели невеличку екскурсію закладом; показали музей, єврозалу, творчу майстерню етвінерів, кабінет біології з надзвичайними рослинами; виставку робіт учнів та вчителів ліцею.
Річард був особливо вдячний за незвичайний подарунок - запашний коровай, який ми подарували , такого сюрпризу наш гість зовсім не очикував. Слова подяки хочеться сказати адміністрації ліцею, керівнику пришкільного оздоровчого табору, кухарю, технічному персоналу. Але особливої подяки заслуговують, звичайно, учасники мовного табору, бо саме завдяки їх очам, повних вдячності, цікавості, бажання вчитися, Україна стане відомою своїм талановитим народом, культурою та історією та бажанням рухатися вперед до здійснення мрій.
По обіді Річард повернувся до Дніпра продовжувати роботу. Останніми його словами були слова про вчителів. Він вважає, що справжній вчитель має виховувати в учнях бажання займатися улюбленою справою, мріяти, будувати і втілювати у життя свої плани. На його думку, саме такими є вчителі ліцею.











1 comment: