Wednesday 8 April 2020

My professional development


SESSION 8: YOUTH AND STUDENT LIFE. eTwinning in Small Towns 


Ми хочемо якісної освіти для себе і для своїх дітей, але як тільки мова заходить про те, щоб вчитись новому впродовж всієї педагогічної практики, деякі з нас починають боятися. Напевно, підсвідомо боятися того, що ми самі зростимо тих, хто буде кращим за нас, з ким доведеться конкурувати. Але чи варто цього боятися? Чи не краще вчитись разом? Хіба не цікаво, подивитись, чи не втратив ти швидкість та здогадку з роками або якої думки будуть про тебе твої учні, коли будуть бачити, що ти з ними радишся або питаєш поради? Мені це було цікаво завжди, а за нових обставин в освіті в умовах карантину ці питання виникають частіше, бо працюю дистанційно вже з усіма своїми учнями, а не лише з учасниками #eTwinning Plus Ukraine!
Найбільшою цінностю професії повинен бути професіоналізм, і мені дуже хочеться надихнути своїх колег на віру в себе та свої сили. Давайте будемо разом зі своїми учнями рости і творити. Давайте створювати умови, при яких наша професія буде цінуватися, адже саме ми задаємо цей вектор, коли навчаємось разом з учнями і своїм прикладом показуємо, що бути освідченим –це КРУТО!
Саме тому обраний мною курс TRANSCONTINENTAL EDUCATIONAL DIALOGUE 2020 є найкращим підтвердженням того, що вчитель лише тоді є професіоналом, коли він іде в ногу із сучасністю, вчиться разом з учнями, не боїться помилитись і спитати поради саме у них! Таке спілкування додає натхнення та ідей, збагачує досвід практичними знаннями та цікавою інформацією від колег, які дихають з тобою тим самим повітрям.
Сорок чотири вчителя з різних штатів США та деяких країн Європи збираються разом уже протягом дев’яти тижнів, щоб обмінюватись досвідом у різних секціях. У рамках роботи у своїй секції  YOUTH AND STUDENT LIFE мала  нагоду презентувати програму eTwinning та свій досвід участі у програмі, успішні проекти ітвіннерів школи протягом відеоконференції.





No comments:

Post a Comment